6/6/16

COM FUNCIONA EL PORT

(No es fa els DILLUNS)
Durada: 2 hores
Tipologia: Presentació dinamitzada i visita al Port en vaixell
Nivell educatiu: Batxillerat i Cicles Formatius de grau mig i superior
Capacitat:  9
Preu: 90 € 
Informació: reserves@mmb.cat
Reserves: 93 342 99 29


DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
Quin és el mitjà de transport més adequat per transportar les mercaderies des del seu lloc d'origen fins a casa nostra? Quins són els principals productes d'importació i d'exportació del Port de Barcelona? D'on venen? Com són les connexions intermodals del port? Quin és el seu rerepaís i avantpaís?

Aquestes són algunes de les preguntes que s'intenten respondre amb aquesta activitat. Tenint present les més de 100 línies regulars que uneixen el Port de Barcelona amb 850 ports d'arreu del món. Amb aquesta activitat es generen més de 32.000 llocs de treball. Com funciona el port permet als assistents conèixer les instal·lacions, la gestió i la importància econòmica d'un dels principals ports del Mediterrani.

OBJECTIUS
  • Entendre la importància del Port de Barcelona com a porta d'entrada de mercaderies al sud d'Europa.
  • Comprendre la importància de la intermodalitat per a la competitivitat del Port de Barcelona.
  • Valorar la importància del Port de Barcelona a nivel espanyol, mediterrani i europeu.

CONTINGUTS
  • Zonació del Port de Barcelona: terminals i activitat.
  • Tràfic de mercaderies: tipus, evolució, importacions i exportacions.
  • Xarxa de comunicacions terrestres i marítimes: rerepaís i avantpaís.
  • Comunitat portuària i pla de qualitat.

COMPETÈNCIES
  • Sabe escoltar, saber expressar el propi pensament i ser capaç de compartir coneixements.

RESUM DE L'ACTIVITAT
Sovint, moltes de les coses que tenim a casa provenen de llocs allunyats o les que es produeixen aquí s'envien a altres llocs del món. Esbrinar quin és el modus de transport més efectiu per al transport de cada tipus de mercaderia o entendre la importància de les connexions terrestres per a la competitivitat del Port de Barcelona són alguns dels aspectes que es treballen en aquesta activitat.

L'activitat es divideix en dues parts.

Presentació dinamitzada sobre el Port de Barcelona, el seu funcionament i les infraestructures actuals; zones d'ampliació i els seus futurs usos previstos en el Pla Delta. Contextualització del Port de Barcelona en el mercat espanyol, europeu i mundial; xarxa de comunicacions terrestre i marítima i anàlisi del tràfic de mercaderies: importacions i exportacions, principals productes que es mouen pel Port.

La segona part consisteix en una navegació a bord d'un llagut balear; l'alumnat fa un recorregut pel Port de Barcelona reconeixent els elements que han treballat prèviament. També s'introdueixen conceptes com model de gestió del Port de Barcelona; com és la seva comunitat portuària; la logística d'operacions portuàries, càrrega i descàrrega de mercaderies i el Pla de Qualitat.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB. 
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

MATERIALS
Dossier docents


Descarrega el dossier


FITXA DE TREBALL


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada