10/6/11

EL TRANSPORT MARÍTIM ACTUAL


(Només es fa els DILLUNS)
Durada: 2 hores
Tipologia: Visita a un vaixell de la companyia Grimaldi 
Nivell educatiu: Educació primària, cicles mitjà i superior
Capacitat: 30
Preu: 80 € 
Informació: reserves@mmb.cat 
Reserves: 93 342 99 29
Contacta amb el web de Grimaldi Lines

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT
El transport marítim és el més important dels diferents mitjans que existeixen, no només a l'actualitat, sinó també al larg de la història. El transport per mar ha estat el més eficient, ràpid (pel que fa a la quantitat de mercaderia transportada), econòmic i a l'actualitat, també el més ecològic.

Un dels sistemes utilitzats pels vaixells actuals és el del transport de càrrega rodada, és a dir, utilitzar el vaixell per transportar vehicles que, per carretera, gastarien més recursos i tindrien un efecte molt pitjor sobre el medi ambient; és el cas dels cruise ferry, com els de la companyia Grimaldi, que comuniquen periòdicament la ciutat de Barcelona amb Sardenya i Roma.

OBJECTIUS
  • Descobrir la importància que ha tingut, i encara té, el transport marítim per al comerç internacional.
  • Conèixer un vaixell que es dedica al transport de càrrega rodada, fent línies regulars de navegació.
  • Prendre contacte amb el funcionament d'un vaixell-hotel, amb tots els serveis que porta a bord.

CONTINGUTS
  • Presentació de les característiques particulars del transport marítim, i dels seus avantatges respecte altres tipus de transport de mercaderies i/o persones.
  • Recórrer i conèixer les dependències d'un vaixell de transport de càrrega rodada com els cruise ferry de la companyia Grimaldi, accedint a àmbits que normalment estan restringits al públic.
  • Practicar activitats de reconeixement del paisatge, d'orientació, de càlcul de distàncies, d'optimització de recursos.

COMPETÈNCIES
  • Analitzar paisatges i ecosistemes tenint en compte els factors socials i naturals que els configuren, per valorar les actuacions que els afecten.
  • Interactuar oralment d'acord amb la situació comunicativa, utilitzant estratègies conversacionals.

RESUM DE L'ACTIVITAT
L'activitat comença amb l'arribada del grup a la terminal que la companyia Grimaldi té al moll de Ponent del port de Barcelona. Des d'aquest punt, començarà el recorregut per les diferents dependències del vaixell, un cruise ferry que es dedica al transport de mercaderies, passatgers i vehicles, entre Barcelona i Roma, passant per l'illa de Sardenya.

A la sala d'actes del vaixell es presenta el tema del vaixell com a mitjà de transport, les seves característiques i diferències envers altres tipus de transport, i també les característiques del vaixell que, tot seguit, es visita.
La bodega, la recepció, les cabines per als passatgers, els diferents restaurants i altres zones d'oci, i fins i tot el pont de comandament del vaixell, són els espais que es poden visitar en aquesta activitat.

La vista acaba a la terrassa del vaixell, on el grup pot fer una sèrie d'activitats relacionades amb els continguts presentats.

OBSERVACIONS
Amb l'activitat teniu la possibilitat de fer una visita lliure a les exposicions de l'MMB.
Podeu demanar informació i assessorament a l'equip educatiu del museu per preparar la visita o treballar-la amb més profunditat al centre educatiu.

MATERIALS
Dossier docents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada